Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма переконаний, що буде знайдений консенсус з народними депутатами щодо всіх питань законопроекту про внесення змін до Конституції України


-- no author -- Про це він заявив на прес-конференції після відвідання Рівненської АЕС. «З усією відповідальністю заявляю, що я твердо переконаний: ми знайдемо обов`язково консенсус по всіх питаннях, щоб звернутись до Конституційного Суду, а потім прийняти 300-ма голосами», - сказав глава держави.

Про це він заявив на прес-конференції після відвідання Рівненської АЕС. «З усією відповідальністю заявляю, що я твердо переконаний: ми знайдемо обов`язково консенсус по всіх питаннях, щоб звернутись до Конституційного Суду, а потім прийняти 300-ма голосами», - сказав глава держави.

За словами Леоніда Кучми, розбіжності є, але заради консенсусу він «на даному етапі готовий відмовитись від двопалатного парламенту», хоча є палким його прихильником.

При цьому він зазначив, що саме по собі «відпадає» положення про чисельність Верховної Ради, оскільки не буде двопалатного парламенту. Водночас, щодо положення про референдум Леонід Кучма сказав, що він міг би бути в разі внесення змін до Конституції України по положеннях, які потребують референдуму, зокрема двопалатного парламенту.
XS
SM
MD
LG