Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, проти якого порушено кримінальну справу у США, тимчасово випускають із в’язниці попереднього утримання на час до суду. Про це повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода адвокат Павла Лазаренка в Україні Марина Долгопола


-- no author -- Суд над Павлом Лазаренком за звинуваченням у відмиванні 114 мільйонів доларів має розпочатися в Калифорнії 18 серпня цього року.

«Ми маємо достовірну інформацію від американських адвокатів Павла Лазаренка про те, що суддею Мартином Дженкинзом, який веде справу Павла Лазаренка в Сполучених Штатах Америки, вже підписано наказ про звільнення Павла Лазаренка з-під варти на весь період допитів свідків у даній справі. У цей час в американському суді відбувається погодження окремих деталей цієї процедури, про які ми зможемо, власне, говорити після фактичного виконання цього наказу судді. Отже, ми очікуємо, що найближчим часом, найближчими годинами Павло Лазаренко дійсно залишить приміщення в’язниці», – сказала Марина Долгопола в інтерв’ю о 21.30 за київським часом у п’ятницю.

Однією з іще не узгоджених на час інтерв’ю деталей, за її словами, було й майбутнє місце перебування Павла Лазаренка після його виходу з-під варти.

На думку генерального прокурора України Святослава Піскуна, в разі зміни запобіжного заходу до пом’якшення Павло Лазаренко мав би утримуватися в окремому приміщенні під наглядом правоохоронців і електронним контролем із обмеженням на відвідини на час до закінчення всіх допитів у його справі, після чого його мали б повернути до в’язниці.

Суд над Павлом Лазаренком за звинуваченням у відмиванні 114 мільйонів доларів має розпочатися в Калифорнії 18 серпня цього року.
XS
SM
MD
LG