Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єри Бiлорусi й України Геннадiй Новицький i Вiктор Янукович на зустрiчi в Мiнську сьогодні заявили про потребу активiзувати економiчнi зв''язки двох країн


-- no author -- З огляду на це Геннадій Новицький зазначив, що "офiцiйний вiзит до Мiнська глави уряду України стане вiхою в подальшому розвитку двостороннiх вiдносин i дозволить на взаємовигiдних умовах дати можливiсть народам двох країн жити краще".

З огляду на це Геннадій Новицький зазначив, що "офiцiйний вiзит до Мiнська глави уряду України стане вiхою в подальшому розвитку двостороннiх вiдносин i дозволить на взаємовигiдних умовах дати можливiсть народам двох країн жити краще".

Зі свого боку, Віктор Янукович сказав, що уряди двох країн повиннi "менше займатися дипломатiєю i полiтикою, а вирiшувати нагальнi питання економiки". "Люди чекають простих рiшень, якi зняли б обмеження в прикордоннiй торгiвлi i дали можливiсть вiльно торгувати традицiйними товарами, не заганяючи штучно економiку в тiнь", - заявив український прем''єр.

Віктор Янукович пiсля закiнчення переговорiв у Мiнську зi своїм бiлоруським колегою сказав журналiстам, що уряди України i Бiлорусi ставлять перед собою мету iнтенсифiкувати торгово-економiчнi вiдносини мiж двома країнами.

Зазначивши, що взаємний товарообiг за 4 мiсяцi цього року зрiс на 30 % порiвняно з аналогiчним перiодом минулого року, Віктор Янукович повiдомив, що сторони "чiтко визначилися, з яких груп товарiв на сьогоднi ще iснують перешкоди".

"Одним iз завдань, якi ставлять перед собою український i бiлоруський уряди, є зняття виняткiв у пересуваннi товарiв мiж Україною i Бiлоруссю та перехiд на умови зони вiльної торгiвлi", - сказав український прем''єр.
XS
SM
MD
LG