Доступність посилання

ТОП новини

Договір “Про режим українсько-румунського державного кордону” підписали сьогодні у Чернівцях президенти двох країн Леонід Кучма та Іон Ілієску


-- no author -- Як повідомляє прес-служба Президента України, Договір підтверджує державний сухопутний кордон між Україною і Румунією, який був визначений за радянських часів у 1961 році.

Як повідомляє прес-служба Президента України, Договір підтверджує державний сухопутний кордон між Україною і Румунією, який був визначений за радянських часів у 1961 році.

Як заявив радіо “Свобода” заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик, підписавши цей документ, Київ і Бухарест опинились у виграші, оскільки тепер можуть сконцентруватися на важливих питаннях двосторонніх відносин.

За словами пана Моцика, керівника української делегації на переговорах у Чернівцях, у цьому договорі не йдеться про статус острова Зміїного, оскільки документ визначає сухопутний кордон між державами. Питання про належність Україні острова Зміїного цього разу не розглядалося.

На сьогодні острів не є проблемним питанням в українсько-румунських відносинах , - сказав Олександр Моцик.

Україна та Румунія мають намір у вересні провести чергові переговори з підготовки угоди про поділ континентального шельфу та морських економічних зон у Чорному морі між Україною та Румунією.
XS
SM
MD
LG