Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво одного з найпопулярніших в Україні курортів – міста Євпаторії – ухвалило рішення про створення тут музею видатного польського поета Адама Міцкевича


-- no author -- Про рішення щодо відкриття музею Адама Міцкевича мер Євпаторії Андрій Даниленко повідомив на зустрічі керівництва міста з представниками Міністерства культури Республіки Польщі і польського посольства, які відвідали Крим з робочим візитом. Польські гості підтримали цю ініціативу євпаторійців і погодилися взяти участь у реалізації цього проекту.

Про рішення щодо відкриття музею Адама Міцкевича мер Євпаторії Андрій Даниленко повідомив на зустрічі керівництва міста з представниками Міністерства культури Республіки Польщі і польського посольства, які відвідали Крим з робочим візитом. Польські гості підтримали цю ініціативу євпаторійців і погодилися взяти участь у реалізації цього проекту.

Видатний польський поет побував в Євпаторії під час своєї подорожі Кримом влітку 1825 року. Будинок, де зупинявся Адам Міцкевич, зберігся до наших днів. Вигляд гір, який відкривався з його вікон, надихнув поета на написання одного з найвідоміших його сонетів «Вигляд гір зі степів Козлова».
XS
SM
MD
LG