Доступність посилання

ТОП новини

Замість одного фестивалю “Казантип” буде два, але з іншими назвами


Володимир Притула Замість одного фестивалю “Казантип” буде два, але з іншими назвами

Симферополь, 17 червня 2003 - Ми знову повертаємося до теми одного з найпопулярніших на теренах СНД скандального молодіжного фестивалю “Казантип” і до не менш скандальної його заборони. Цими днями прояснилося, що насправді кримська влада, забороняючи молодіжний фестиваль, боролася не проти наркотиків, а за розкручену назву “Казантип”.

Увесь минулий тиждень преса подавала суперечливу інформацію про те, чи відбудеться в Криму один з найпопулярніших в СНД молодіжних фестивалів “Казантип”. Нагадаю, що у травні сесія Верховної Ради Криму ухвалила рішення про його заборону, аргументуючи це масовим поширенням під час його проведення наркотиків. Минулої середи організатори “Казантипу” повідомили, що мали зустріч з головою Верховної Ради Криму Борисом Дейчем, зуміли переконати його в тому, що “Казантип” до наркотиків не має стосунку, і домовилися, що молодіжний фестиваль таки відбудеться там, де й планувалося – в селі Попівці Сакського району, що на північно-західному узбережжі Криму.

Однак уже 12 червня Борис Дейч спростував інформацію про його згоду і заявив, що фестивалю “Казантип”, як і вирішила Верховна Рада автономії, в Криму не буде. Каже прес-секретар спікера Галина Громик:

А 13 червня самі представники “Казантипу” підтвердили: 18 липня у Попівці стартує новий проект – "Республіка Z". Головною метою організаторів нового проекту – Центру молодіжних ініціатив "Zебра" – є створення у перспективі "наймоднішого міжнародного курорту" на літній період. Крім того, в "Республіці Z" планується стимулювати інтерес молоді до нетрадиційних видів спорту і пропагувати здоровий спосіб життя та активний відпочинок.

Схожі цілі ставлять перед собою й організатори ще одного молодіжного фестивалю, який, як повідомляє кримська преса, цього літа пройде на батьківщині “Казантипу” – в Ленінському районі, що на сході півострова. Вони теж зустрічалися з Борисом Дейчем, але отримали від нього більшу підтримку. З поінформованих джерел в парламенті автономії стало відомо, що новий молодіжний фестифаль матиме назву “Спорт-Казантип”. Ці ж джерела підтвердили, що саме відмова від “розкрученої” назви “Казантип” і стала умовою припинення цькування кримською владою фестивалю, який проводить у Попівці Центр “Зебра”. Втім, представники останнього про це не говорять і жодним чином не пояснюють зміну назви популярного фестивалю, який проходив на території автономії з 1995 року.

Цілком можливо, “кислотна” музика цього року звучатиме одразу у двох кінцях Кримського півострова. Можливо, обидва фестивалі приживуться в Криму і стануть популярними, як і власне сам “Казантип”. Але не зрозуміло, до чого тут боротьба кримського парламенту з наркотиками, якщо все звелося до банальної зміни контролю за відомим “брендом”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG