Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Києві в Маріїнському палаці відбулися переговори президентів України і Туреччини


-- no author -- Леонід Кучма та Ахмет Сезер підбили підсумки співпраці упродовж десяти років українсько-турецьких дипломатичних відносин.

Леонід Кучма та Ахмет Сезер підбили підсумки співпраці упродовж десяти років українсько-турецьких дипломатичних відносин.

За словами Президента Кучми, дві держави демонструють справді партнерські, дружні стосунки – як на двосторонньому рівні, так і у рамках міжнародних організацій. Глава української держави повідомив, що офіційні Київ та Анкара мають намір поглиблювати співпрацю, у тому числі – у програмі стабілізації Іраку, яка відіграє важливу у безпеці регіону.

Леонід Кучма: «Ми обмінялись думками щодо повоєнного облаштування Іраку. Наші держави зацікавлені у збереженні територіальної цілісності цієї країни, у якнайшвидшому переході до самоврядування. На наше спільне переконання, до процесів післявоєнного врегулювання в Іраку має бути активно залучена і ООН».

За підсумками зустрічі Леоніда Кучми і Ахмета Сезера підписаний меморандум про співпрацю між Національним інститутом стратегічних досліджень України та Центром стратегічних досліджень при МЗС Туреччини.

Інший підписаний документ – угода між Інститутами з проблем міжнародної безпеки обох країн.
XS
SM
MD
LG