Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі військові привітали рішення про оренду українських АНів


Надія Кандиба Німецькі військові привітали рішення про оренду українських АНів

Німеччина, 19 червня 2003 - Текст для ведучого: Німецька спілка військовослужбовців бундесверу привітала рішення країн НАТО щодо оренди українських літаків типу АН-124. Нагадаємо, що минулого тижня в Брюсселі на зустрічі міністрів оборони було вирішено зафрахтувати українські машини на період, поки західноєвропейські армії не буде переоснащено новими військово-транспортними літаками. Тим часом німецькі підприємці розмірковують над ідеєю модернізації літаків АН-124 з метою продажу їх на світовому ринку.

Німецькі військові вже мають досвід щодо літаків АН-124. Адже з самого початку антитерористичної операції в Афганістані німці перевозять на цих літаках до кризового регіону військову техніку та військове оснащення. Сьогодні німці не приховують свого жалю в зв”язку з тим, що свого часу так і не вдалося реалізувати проект зі створення нового військово-транспортного літака на базі АН-70, який передусім з політичних причин не витримав конкуренції з “Аеробусом”. Говорить прес-секретар Німецької спілки військовослужбовців Юрген Майнфельд:

“Рішення своєчасно створити новий військово-транспортний літак, на жаль, постійно переносилося, і тепер нам нічого іншого не залишається, як орендувати саме українські літаки.” Юрген Майнфельд, який раніше сам був пілотом, не розділяє побоювання, що українські літаки не відповідають міжнародним нормам безпеки. Такі заяви пролунали з боку іспанських військових після авіакатастрофи в Туреччині Як-42, на борту якого перебувало понад 60 іспанських військових. Говорить Юрген Майнфельд:

“Я не хочу, щоб виникло враження, начебто я намагаюсь подати ситуацію кращою, ніж вона є насправді. Але з моменту дислокації німецького миротворчого контингенту в Кабулі ми постійно користуємося літаком АН-124 і досі нам не доводилося скаржитися. Всі вантажі доставлялися вчасно”, - зазначив Юрген Майнфельд. Українськми літаками цікавляться не тільки військовослужбовці бундесверу. Як стало відомо, в Німеччині зараз створюється нова фірма “Aergon AG”, яка планує зайнятися модернізацією АН-124 з метою продажу їх на світових ринках. Очікується, що вже до кінця 2005-го року буде побудовано два прототипи переоснащеного літака.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG