Доступність посилання

ТОП новини

Мiжнародна група з боротьби з фiнансовими зловживаннями (FATF) вiтає прогрес, досягнутий Україною з удосконалення своєї системи боротьби з вiдмиванням брудних грошей, i припускає, що Українi в найближчому майбутньому може бути запропоновано представити в FATF на розгляд iмплементацiйний план. Це означало б початок процедури з виключення країни з "чорного списку" FATF


-- no author -- Про це йдеться в прес-релiзi цiєї органiзацiї, розмiщеному сьогодні на її веб-сайтi за пiдсумками пленарної сесiї FАТF що вiдбулася днями. Як умову такого позитивного для України розвитку подiй FATF називає збереження поточних темпiв реформ у сферi боротьби з вiдмиванням грошей.

Про це йдеться в прес-релiзi цiєї органiзацiї, розмiщеному сьогодні на її веб-сайтi за пiдсумками пленарної сесiї FАТF що вiдбулася днями. Як умову такого позитивного для України розвитку подiй FATF називає збереження поточних темпiв реформ у сферi боротьби з вiдмиванням грошей.

"Україна зробила в минулому дуже значнi кроки вперед. ФАТФ задоволена", - заявив у середу на прес-конференцiї голова цiєї органiзацiї Йоген Санiо. За його словами, прийняття "важливих законiв з боротьби з вiдмиванням грошей" Україною стало пiдставою для того, щоб скасувати санкцiї з боку цiєї органiзацiї щодо України. Україна "отримає дуже хороший шанс" бути виключеною з "чорного списку" ФАТФ, якщо це законодавство буде ефективно застосовуватися.

Досi Україна залишається в "чорному списку" ФАТФ, нарiвнi з Гватемалою, Єгиптом, Iндонезiєю, островами Кука, М''янмою (Бiрмою), Науру, Нiгерiєю i Фiлiппiнами.
XS
SM
MD
LG