Доступність посилання

ТОП новини

Білоруські паспорти для помічника Саддама Хуссейна


Юрій Дулерайн Білоруські паспорти для помічника Саддама Хуссейна

Нью-Йорк, 25 червня 2003 - Як стверджують американські урядовці, найближчий помічник Саддама Гуссейна отримав білоруські паспорти для себе й членів родини іракського диктатора.

Про білоруські паспорти для еліти поваленого іракського режиму розповів Абід Гамід Махмуд аль Тикриті, найближчий помічник і особистий секретар Саддама Гуссейна, заарештований в Іраку на минулому тижні. Посилаючись на двох висопоставлених американських офіційних осіб, як на достеменне джерело інформації, газета “The New York Times” повідомляє, що цей Магмуд, помічник Гуссейна, отримав низку білоруських паспортів для себе та інших, можлив, включаючи Удая та Кусая, синів іраkського диктатора. Слідчі вважають, що цей Магмуд отримав білоруські паспорти у Дамаску (Сирія), де, за його словами, він разом із синами Саддама Гуссейна перебував деякий час після війни. Його видворила сирійська влада під тиском Сполучених Штатів, які вимагали від Сирії не надавати притулку діячам поваленого іракського режиму. Саме на підставі свідчень Магмуда американці бомбили іракські автомобілі, що просувалися уздовж сирійського кордону.

В американскій пресі ще на початку квітня з”являлися непідтверджені повідомлення про те, що Саддам Гуссейн нібито перебуває в Мінську, куди 29 березня вилетів іракський боїнг, на борту якого були члени родини диктатора. Треба підкреслити, що офіційних даних про це не було, підтверджень не було, одначе “Нью-Йорк Таймс” нагадує читачеві, що Білорусь є країною з авторитарним режимом, тісно пов”язаним з Росією та її спецслужбами, включаючи колишнє КГБ. Російська ж розвідка була здавна відома своїм співробітнитством з режимом Саддама Гуссейна. Американські урядовці, пише газета, вважають, що в Білорусі в минулому знаходили притулок поважні іноземні злочинці.

Магмуд розповів слідчим, що востаннє він бачив Саддама Гуссейна у Багдаді невдовзі після подій 7-го квітня, коли американці розбомбили один з його палаців, бо отримали інформацію, що він там.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG