Доступність посилання

ТОП новини

Цiни на хлiб в Українi в липнi-серпнi поточного року можуть зрости на 15-20% у разi збереження високих внутрiшнiх цiн на борошно, що встановилися останнiм часом, вважають оператори ринку


-- no author -- Генеральний директор асоцiацiї "Укрхлiбпром" Олександр Васильченко вiдзначає наявнiсть усiх передумов для зростання цiн на хлiб: тiльки за останнi 5 днiв цiни на борошно зросли на 30-35%.

Генеральний директор асоцiацiї "Укрхлiбпром" Олександр Васильченко вiдзначає наявнiсть усiх передумов для зростання цiн на хлiб: тiльки за останнi 5 днiв цiни на борошно зросли на 30-35%.

"Хлiбокомбiнати кажуть, що постачальники їх уже попередили - з 1 липня будуть постачати борошно не по 1200-1400 гривень за тонну, а по 1600-1800 гривень", - сказав вiн.

Олександр Васильченко iнформував про пiдвищення з 24 червня цiн на хлiб у Криму на 20-25 %.

Водночас, зазначив вiн, пекарi сподiваються, що пiдвищення цiн на хлiб можна буде уникнути, якщо уряд вживе заходiв для стабiлiзацiї ринку борошна.

Як повiдомляє компанiя "Iнформ", цiни на борошно в окремих регiонах цього тижня вже досягають 1800 гривень за тонну - вищий сорт, 1600 – 1 сорт, 1200 – 2 сорт (змiни порiвняно з початком минулого тижня становлять + 500 гривень на тоннi). На думку аналiтикiв "Iнформ", зростання цiн на борошно може привести до прискорення темпiв зростання цiн на хлiб уже в найближчi два тижнi, оскiльки бiльшiсть борошномельних пiдприємств працюють "з колiс". Цiни на iмпортне борошно також зростають.
XS
SM
MD
LG