Доступність посилання

ТОП новини

Відставка головного податківця Донеччини


Сергій Гармаш Відставка головного податківця Донеччини

Донецьк, 26 червня 2003 - Донецькій області пішов у відставку керівник податкової адміністрації Олександр Папаїка. Оголосив про це заступник голови Податкової А України Микола Джига, який очолює комісію податківців, що перевіряли вугільний регіон.

На початку прес-конференції, яку Микола Джига провів за підсумками роботи очолюваної ним комісії, начальник слідчого відділу податкової міліції України Микола Джига сказав, що мета її роботи була не, як кажуть, “розірвати область” , а допомогти в роботі місцевим податківцям. І ефект від цієї допомоги є відчутним. Якщо до приїзду комісії щоденні надходження у держбюджет в області складали близько 5 мільйонів гривень, то зараз вони збільшились у чотири рази. З 17 по 26 червня вилучено з незаконного обігу товарів на суму 993 тисячі гривень.

“Я не можу сказати, що тут робота провалена, але вона велась, на мій погляд, на недостатньому рівні”, - сказав Микола Джига, коментуючи майбутні кадрові зміни серед донецьких податківців.

У той же час він заявив, що вже прийнята відставка голови Донецької податкової адміністрації Олександра Папаїки, який, як підкреслив Джига, ще до прибуття його комісії в область, написав заяву про відставку у зв’язку зі станом здоров’я: “Він дуже багато зробив для створення бази, кадрового потенціалу, створення умов. Тобто він дуже багато зробив, але, на жаль - стан здоров’я , нічого немає вічного, - він попросив голову податкової адміністрації прийняти його відставку” .

Ще одним важливим моментом є те, що заступник голови ДПА України визнав, як він сказав, “збитковість” для Донеччини закону про ПДВ.

Микола Джига пояснив це тим, що сировина для донецьких підприємств закуповується переважно в інших регіонах і там же платиться ПДВ. Таким чином у минулому році Донеччина втратила 1мільярд 120 мільйонів гривень.

Крім цього, закон про ПДВ має багато моментів, які дозволяють нечесним бізнесменам збагачуватись. Тільки у 2002 році було 1118 заявок на незаконне відшкодування ПДВ. Фактично, це замах на викрадення з державного бюджету 369 мільйонів гривень.

У той же час, за словами Миколи Джиги, порівняно з іншими регіонами, донецькі платники податків є найбільш дисциплінованими.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG