Доступність посилання

ТОП новини

Нові жертви терористичних вибухів в Іраку


Мирослава Гонгадзе Нові жертви терористичних вибухів в Іраку

Вашингтон, 26 червня 2003 - Одного Американського морського піхотинця убито і ще двоє отримали поранення, коли конвойний автомобіль, яким вони їхали в Багдаді, вибухнув. Практично щодня жертвами вибухів та атак в Іраку стають як американські військові, так і іракці.

Не минає жодного дня без повідомлень про чергові жертви в Іраку. Минулого тижня міністр оборони США Дональд Рамсфелд заявив, що за прогнозами Вашингтона, вибухи та напади у цій країні триватимуть ще якийсь час. Але Пентагон стурбований новими випадками терористичних нападів.

Сьогодні жертвами вибуху стали 5 осіб. Троє американських військових та двоє Іракців. Вибух авто стався по дорозі у напрямку до Багдадського міжнародного летовища.

Капітан американської армії Сін МакВільямс з цього приводу заявив:

„Ми знаємо, що це був вибуховий пристрій. Ми не знаємо якого типу. Поранененим надається термінова допомога.” Налагодження порядку та безпеки - один з основних приорітетів для американської армії сьогодні в Іраку. Сін МакВільямс, говорячи про місію американців в Іраку, продовжив:

„Основна ідея, яку ми хочемо донести до кожного, це те, що такого роду напади не змусять нас відмовитись від нашої місії. Все, чого домагаються ці люди, це зупинити демократичні перетворення в Іраку, але їм це не вдасться. В результаті вони завдають шкоди своїм співвітчизникам,”- заявив американський капітан.

Міністр оборони Великої Британії повідомив сьогодні про продовження розслідування ще одного випадку на півдні Іраку, в результаті якого загинуло 6 британських військовослужбовців.

Ситуацію, коли військам союзників не вдається налагодити порядок в Іраку і продовження терористичних атак, критикують у політичних та дипломатичних колах Вашингтона. Колишній американський дипломат Тимоті Корней, що працював у Іраку, в четвер заявив, що Вашингтону не вдалось підготуватись до управління Іраком після воєнної операції. Він зокрема зазаначив, що на його думку занадто багато уваги було приділено воєнній кампанії і не достатньо - безпеці і політичним проблемам, які логічно виникали: „Військові офіцери просто не розуміють або не приділяють належної уваги складній проблемі переходу від воєнної до політично-військової місії”. На думку дипломата, Білий Дім сьогодні мусить серйозно взятись до розв”язання проблеми безпеки та суспільно-політичної розбудови у цій країні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG