Доступність посилання

ТОП новини

Журналістський колектив тижневика “Кримскіє новості” у повному складі покинув це видання


Володимир Притула Журналістський колектив тижневика “Кримскіє новості” у повному складі покинув це видання

Симферополь, 30 червня 2003 - “Ми переходимо на запасний шлях,” – під таким заголовком на першій шпальті останнього числа інформаційно-аналітичного тижневика “Кримскіє новості” вийшла заява колективу редакції цього впливового кримського видання. Журналісти заявили, що через тиск власників “Кримскіх новостєй” вони разом з головним редактором Наталією Панасенко покидають цю газету.

У заяві журналісти “Кримскіх новостєй” повідомили, що причина такого безпрецедентного для Криму кроку – тиск власників газети, яких, начебто, не влаштовує робота редактора і колективу редакції, зокрема, їхнє намагання подавати інформацію та аналізувати політичні події об’єктивно: “Нас вирішили замінити, зроблену справу відібрати, а можливо – знищити”, - мовиться у заяві.

Тижневик “Кримскіє новості” виходить з 2001 року, зараз його наклад складає 8500 тисяч примірників, він користується популярністю і впливом у політичних та- владних колах автономії. За неофіційною інформацією, власниками газети є особи, близькі до кримського прем’єра Сергія Куницина. Крім більш-менш об’єктивного аналізу політичної ситуації в країні і регіоні, “Кримскіє новості” проводило журналістські розслідування, з яких найбільший резонанс викликали теми зловживання виділенням земель на Південному узбережжі Криму. Заме через це журналістам газети неодноразово погрожували, а один з них – Олексій Єрмолін - навіть зазнав нападу невідомих.

Представники журналістського колективу поки що відмовилися коментувати свій крок, але повідомили, що цього тижня до Криму прибудуть співробітники київського представництва організації “Репортери без кордонів”, які мають намір вивчити ситуацію, що склалася довкола цього видання. Водночас, один з провідних журналістів “Кримскіх новостєй”, який попросив не називати його імені, повідомив, що керівництву газети засновники і власники відверто закинули наявність на шпальтах видання матеріалів про Віктора Ющенка і блок “Наша Україна”, і це, мовляв, стало причиною їхнього бажання замінити редактора.

Мені не вдалося зв’язатися з керівництвом Товариства з обмеженою відповідальністю “Кримскіє новості”, яке є засновником і видавцем газети, а його співробітники від коментарів відмовилися. Тим часом звільнені журналісти заявили, що мають намір заснувати нову газету, яка продовжить традиції “Кримскіх новостєй”, цитую: “Ми просто переходимо на запасну колію. Й обов’язково повернемося і зробимо для Криму не менш цікаве і прогресивне видання”. За неофіційною інформацією, колишній колектив “Кримскіх новостєй” вже отримав кілька пропозицій інвесторів щодо нових медіа-проектів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG