Доступність посилання

ТОП новини

Глава уряду Палестинської автономії Махмуд Аббас і прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон наразі обговорюють: як прискорити реалізацію плану близькосхідного врегулювання, відомого під назвою


-- no author -- За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, головні теми переговорів – це виведення ізраїльських військ з палестинських теренів і палестинський план боротьби з тероризмом.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, головні теми переговорів – це виведення ізраїльських військ з палестинських теренів і палестинський план боротьби з тероризмом.

На прес-конференції перед початком зустрічі Аріель Шарон наголосив, що заради врегулювання конфлікту він готовий піти навіть на болючі компроміси – але не з терористами.

Ізраїльський лідер, звертаючись до свого палестинського колеги, сказав таке:

"Ми не ведемо війни з вашим народом, ми не хочемо управляти вами чи диктувати вам вашу долю. Ми хочемо жити з вами в мирі – як добрі сусіди, в дусі поваги і взаємної співпраці"

Махмуд Аббас – зі свого боку – закликав Ізраїль припинити вбивства лідерів радикальних угруповань і рейди на палестинські території.

Він наголосив:

"Наш конфлікт з вами політичний, і ми закінчимо його політичними засобами. Ми не маємо ворожого ставлення до ізраїльських людей і не зацікавленні в продовженні конфлікту з ними".

За словами Аббаса, діалог – це єдиний шлях до досягнення миру на Близькому Сході.
XS
SM
MD
LG