Доступність посилання

ТОП новини

Близько сотні пасажирів в перші два липневі дні висаджувалися литовською прикордонною поліцією з російських транзитних поїздів


Альгімантас Літвінас Близько сотні пасажирів в перші два липневі дні висаджувалися литовською прикордонною поліцією з російських транзитних поїздів

Вільнюс, 2 липня 2003 – В перші два липневі дні поспіль з пасажирських поїздів, котрі їдуть через Литву до Калінінграда, литовською службою охорони кордону було висаджено майже сто пасажирів.

Новий порядок транзиту, вироблений спільними зусиллями представників Литви, Росії та Європейського Союзу, діє з 1 липня.

Документи спрощеного транзиту російським громадянам видають спеціальні литовські консульскі команди в поїздах. Щоби отримати ці документи, російські громадяни вже з 16 червня мають під час купівлі квітка, не пізніше ніж за добу до подорожі, надавати залізничним касам особисті дані, які пересилаються до посольства Литви, що дозволяє особам переїжджати через Литву. Спрощений транзитний документ за номером один було видано спеціальному представникові російського Президента з проблем Калінінградської області Дмитрові Рогозину, який 1 липня пасажирським поїздом “Янтарь” подорожував разом з керівником представництва Європейської Комісії в Росії Ричардом Райтом та італійським послом в Росії Джанфранко Бонетті, також членом Сейму Литви Гядімінасом Кіркіласом із Калінінграда до Москви.

Під час зупинки у Вільнюсі Рогозин висловив журналістам задоволеняя подорожжю, а з приводу висадження з інших поїздів частини пасажирів він сказав, що на подібні проблеми чекав, але з’ясовуватиме в Москві, чому литовський бік нічого не знав про деяких пасажирів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG