Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України має намiр регулювати цiни на борошно i хлiб шляхом введення фiксованого рiвня рентабельностi борошномельних i хлiбопекарних пiдприємств


-- no author -- Як повiдомив мiнiстр аграрної полiтики Сергiй Рижук на прес-конференцiї в понедiлок, нинi готується вiдповiдний проект такої постанови. Вiн уточнив, що фiксований рiвень рентабельностi встановлюватиметься окремо для кожного регiону з урахуванням його специфiки.

Як повiдомив мiнiстр аграрної полiтики Сергiй Рижук на прес-конференцiї в понедiлок, нинi готується вiдповiдний проект такої постанови. Вiн уточнив, що фiксований рiвень рентабельностi встановлюватиметься окремо для кожного регiону з урахуванням його специфiки.

Сергій Рижук вiдзначив наявнiсть постанови Кабiнету мiнiстрiв вiд 1995 року, якою також передбачено державне регулювання цiн на групу товарiв, у тому числi хлiб i борошно, однак тепер цей механiзм буде розроблений з "бiльш ринкової точки зору".

Як повiдомлялося, асоцiацiя "Укрхлiбпром" з метою запобiгання неконтрольованому пiдвищенню цiн на хлiб i борошно iнiцiює впровадження державного регулювання на цих ринках шляхом обмеження рiвня рентабельностi пiдприємств i торговельної надбавки.
XS
SM
MD
LG