Доступність посилання

ТОП новини

Ліван та Україна виступають за якнайшвидше формування в Іраку цивільного уряду. Про це заявили Президент України Леонід Кучма та Президент Лівану Еміль Лагуд сьогодні на спільній прес-конференції в Києві


-- no author -- За словами Леоніда Кучми, “нам хочеться, щоб там (в Іраку) скоріше був сформований цивільний уряд”. На його думку, через утворення цивільного уряду можна швидше вирішити проблеми, які є в цій країні. Крім того, як наголосив Кучма, Україна, безсумнівно, підтримує позицію територіальної цілісності Іраку.

За словами Леоніда Кучми, “нам хочеться, щоб там (в Іраку) скоріше був сформований цивільний уряд”. На його думку, через утворення цивільного уряду можна швидше вирішити проблеми, які є в цій країні. Крім того, як наголосив Кучма, Україна, безсумнівно, підтримує позицію територіальної цілісності Іраку.

Еміль Лагуд зі свого боку зазначив, що Ліван також виступає за якнайшвидше створення цивільного уряду, однак, за його словами, необхідно, щоб у цих процесах брала участь ООН.

Президент Ліванської Республіки вважає, що Україна може відіграти важливу роль у стабілізаційних процесах в Іраку: “Україна може відіграти роль у цьому процесі, як це вона робить в Південному Лівані, коли розміновує поля, де снаряди лежали 20 років”.

За словами Еміля Лагуда, погляди на відновлення Іраку у Лівану та України збігаються, зокрема, щодо того, що з позицій сили проблеми вирішувати не можна, й ООН має відіграти головну роль у процесі відбудови Іраку.
XS
SM
MD
LG