Доступність посилання

ТОП новини

В Криму невідомі побили і пограбували журналіста Андрія Іванця


Володимир Притула В Криму невідомі побили і пограбували журналіста Андрія Іванця

Симферополь, 08 липня 2003 - У Криму триває розслідування нападу на колишнього заступника головного редактора тижневика “Кримскіє новості” Андрія Іванця. В ніч на 2 липня на нього напали невідомі зловмисники, вони побили і пограбували журналіста. Але деякі обставини цього нападу свідчать, що це могло бути не просто звичайне пограбування.

Зловмисники забрали в Андрія Іванця велику суму грошей, особисті документи і дуже важливі редакційні матеріали. Журналіст саме отримав розрахунок у газеті “Кримскіє новості”, в якій працював заступником редактора і з якої звільнився разом з усією редакцією після того, як із власниками видання виникли суперечки щодо його об’єктивності. Як ми вже повідомляли, 27 червня журналісти “Кримскіх новостєй” заявили про тиск власників і покинули цю газету.

Андрій Іванець каже, що в нападі на нього, який стався біля його помешкання, брали участь щонайменше три особи. Він отримав легкі тілесні пошкодження і звернувся за допомогою до лікарні. Зараз Андрій Іванець не впевнений, що цей напад має стосунок до його журналістської діяльності.

Справді, тут насторожує не тільки те, що нападу передував конфлікт з власниками видання, але й факт подібного ж недавнього побиття колеги Андрія - журналіста “Кримскіх новостєй” Олексія Єрмоліна. Обидва займалися журналістськими рослідування порушень і зловживань під час продажу і здачі в оренду земель на Південному узбережжі Криму, обидва отримували погрози, й обидва зазнали нападу. І серед речей, викрадених зловмисниками в Андрія Іванця, - результати двох таких журналістських розслідувань і документи про згадані зловживання, в тому числі – деякі оригінали.

За фактом нападу Андрій Іванець звернувся до Головного управління МВС України в Криму, представники якого проводять слідчі дії. В Центрі громадських зв’язків главку повідомили, що порушена карна справа. Фахівці кажуть, що у випадку, якщо до злочину причетна місцева шпана, то зловмисників правоохоронці швидко знайдуть. Якщо ж це пов’язано з діяльністю журналіста, то розкрити злочин, напевно, буде важко. З часу нападу минув тиждень, але злочинці ще не знайдені.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG