Доступність посилання

ТОП новини

У Харковi сьогодні ввечерi кiлька десяткiв активiстiв опозицiї пiкетували обласну держадмiнiстрацiю, протестуючи проти пiдвищення цiн на продовольчi товари


-- no author -- Пiкетники розповсюдили звернення до харкiв''ян, в якому зазначається, що "продовольчий дефiцит є наслiдком авантюрних реформ влади в агропромисловому комплексi".

Пiкетники розповсюдили звернення до харкiв''ян, в якому зазначається, що "продовольчий дефiцит є наслiдком авантюрних реформ влади в агропромисловому комплексi".

Учасники акцiї вважають, що владці застосували адмiнiстративнi важелi для вилучення урожаю 2002 року за зниженими цiнами. "Ця афера супроводилася вiдвертими фальсифiкацiями i утисками, що вилилося в штучне завищення показникiв зiбраного врожаю", - зазначається у зверненнi.

Пiкетники також звернулися до глави Харкiвської облдержадмiнiстрацiї Євгена Кушнарьова з вимогою розiбратися в ситуацiї з урожаєм 2002 року i "покарати винних", а також знайти будь-якi можливостi для припинення зростання цiн на предмети першої потреби, ввести держзамовлення на зерно, обмежити дiяльнiсть посередницьких трейлерiв.

Коментуючи розпорядження держадмiнiстрацiї, яким введене обмеження на рентабельнiсть виробництва i граничний рiвень торговельних надбавок на низку продовольчих продуктiв, учасники акцiї висловили думку, що такi дiї є втручанням у ринок i не є законними.

Акцiя супроводилася перiодичним стуком по порожніх каструлях i мисках, якi її учасники принесли з собою. В акцiї взяли участь представники Соцпартiї, партiї "Батькiвщина", Української республiканської партiї "Собор" i Компартiї України.
XS
SM
MD
LG