Доступність посилання

ТОП новини

У Львові почалася дводенна зустріч української і польської груп, створених синодом єпископів Української греко-католицької церкви та Польською єпископською конференцією. Вони вироблятимуть стратегію співпраці двох церков


-- no author -- На зустрічі у Львові йдеться, зокрема, про те, як залучити громадськість до співпраці й розвитку українсько-польських відносин. Адже в історії є чимало прикладів, коли через плідну взаємодію церковних і громадських інституцій налагоджувалися міждержавні та міжнаціональні контакти (між Німеччиною та Францією, Польщею та Німеччиною),- вважають організатори зустрічі.

Українську групу очолює владика УГКЦ Софрон Мудрий, а польську – владика Ричард Карпинський.

На зустрічі у Львові йдеться, зокрема, про те, як залучити громадськість до співпраці й розвитку українсько-польських відносин. Адже в історії є чимало прикладів, коли через плідну взаємодію церковних і громадських інституцій налагоджувалися міждержавні та міжнаціональні контакти (між Німеччиною та Францією, Польщею та Німеччиною),- вважають організатори зустрічі. На ній, окрім представників духовенства, зібралися відомі громадські діячі, культурологи, історики, українознавці.
XS
SM
MD
LG