Доступність посилання

ТОП новини

Представники Європейського банку реконструкцiї та розвитку високо оцiнюють роботи, якi ведуться на об''єктi "Укриття" Чорнобильської АЕС


-- no author -- Як сказав на прес-конференцiї сьогодні в Чорнобилi вiце-президент ЄБРР Фабрицiо Саккоманнi, проект стабiлiзацiї об''єкта "Укриття" i створення нової системи безпеки "набув форми, i є всi умови для його успiшної реалiзацiї".

Як сказав на прес-конференцiї сьогодні в Чорнобилi вiце-президент ЄБРР Фабрицiо Саккоманнi, проект стабiлiзацiї об''єкта "Укриття" i створення нової системи безпеки "набув форми, i є всi умови для його успiшної реалiзацiї".

Мiнiстр палива i енергетики України Сергiй Єрмилов поінформував, що реалiзацiя проекту йде за графiком. "На сьогоднi ми виконали всi зобов''язання перед ЄБРР", - наголосив вiн.

За словами мiнiстра, вже 2004 року Україна розпочне роботу над спорудженням нового об''єкта – "Арка". Принципи i механiзми фiнансування вiдповiдатимуть процедурам ЄБРР. Усього на цей проект країни-донори нададуть близько 750 мільйонів євро.

Як повiдомив директор департаменту ядерної безпеки ЄБРР Вiнс Новак, з урахуванням пiдписання останнiх угод сума становить близько 200 мільйонів євро.

Наприкiнцi березня 2003 року уряд України затвердив порядок виконання плану здiйснення заходiв на об''єктi "Укриття".

Пiд час виконання плану за рахунок грантiв Чорнобильського фонду "Укриття" здiйснюється нове будiвництво об''єктiв iнфраструктури, реконструкцiя, модернiзацiя i технiчне переоснащення об''єкта "Укриття" тощо. Для виконання плану замовник - Чорнобильська АЕС- встановлює i погоджує з ЄБРР перелiк робiт, послуг i товарiв, на пiдставi якого щорiчно складається кошторис витрат.
XS
SM
MD
LG