Доступність посилання

ТОП новини

За даними компанії Міжнародної федерації звукозаписувальної індустрії (IFPI), Україна – одна з десяти країн світу, де найбільше продається піратських музичних дисків. Про це сьогодні на прес-конференції заявили представники українських компаній звукозапису


-- no author -- За їхніми словами, Україна зараз на 10-му місці у списку країн, які, на думку IFPI, потребують “найжорсткіших антипіратських дій уряду”. Україну випереджають Бразилія, Китай, Мексика, Парагвай, Польща, Росія, Іспанія, Тайвань і Таїланд. А взагалі держав, де піратської продукції продається більше, ніж легальної, - 25.

За їхніми словами, Україна зараз на 10-му місці у списку країн, які, на думку IFPI, потребують “найжорсткіших антипіратських дій уряду”. Україну випереджають Бразилія, Китай, Мексика, Парагвай, Польща, Росія, Іспанія, Тайвань і Таїланд. А взагалі держав, де піратської продукції продається більше, ніж легальної, - 25.

За останні 3 роки у всьому світі пірати продали вдвічі більше не ліцензованих дисків, ніж у попередні роки, і заробили на цьому близько 5 мільярдів доларів. Кожен третій компакт-диск у світі піратський, твердять учасники прес-конференції.

Як сказав директор компанії “Lavina music” Едуард Клим, на українському музичному ринку переважає не ліцензована продукція з Росії. З українських виконавців російські пірати найчастіше підробляють диски групи “ВВ” та “Океан Ельзи”.

За три місяці “Lavina music” продала 50 тисяч дисків та 70 тисяч касет останнього альбому гурту “Суперсиметрії”, що є рекордом серед українських виконавців. Едуард Клим порахував, що якби не пірати, то вони б продали втричі більше.
XS
SM
MD
LG