Доступність посилання

ТОП новини

Шварценегер планує стати губернатором Каліфорнії


Мирослава Гонгадзе Шварценегер планує стати губернатором Каліфорнії

Вашингтон, 10 липня 2003 - У житті немає нічого неможливого. Цей принцип багатьох американців знову підтверджує свою цінність. Американська мегазірка Арнольд Шварцeнегер, який щойно постав перед глядачами у вигляді Термінатора-3 готується до своєї нової ролі вже в реальному житті. Він має намір стати губернатором Каліфорнії.

Для 56-річного Арнольда Швацeнегера намір балoтуватись на губернатори Каліфорнії - це ще один крок у його блискучій кар’єрі. Народжений кволим хлопчиком в австрійській провінції, він завдяки своїй волі та амбітному характеру став спочатку чемпіоном Європи та світу з бодібілдінгу, а потім покорив Голівуд. Останні декілька років були складними в кар’єрі Шваценегера через проблеми зі здоров’ям. Він переніс важку операцію на серці , але не зникав з поля зору, займаючись благодійною діяльністю та пропагандою здорового способу життя.

Експерти вважають, що суператлет і зірка Голівуду Арнольд Шварценегер має достатньо м’язів для того, щоб бути професійним політиком. Професор Брюс Кейн з університету Берклі, що в Каліфорнії, сказав радіо „Свобода”, що Шварценегер має добрі шанси стати губернатором.

Брюс Кейн: „Причина, чому його можна розглядати як реального кандидата у тому, що він має впізнаване ім’я . Він має дуже досвідчену команду для ведення кампанії . Він працював над законодавчими пропозиціями, які отримали підтримку більшості населення в штаті і він презентує себе як поміркований республіканець,” - каже професор Брюс Кейн.

Ще одне, що поєднує Шварценегера з політикою, - це його дружина - Марія Шрайвер, яка походить з відомої родини Кеннеді. Але у той час, як Арнольд віддає свої сили республіканській партії, його дружина відома як ліберальний демократ.

Поки що невідомо, коли відбудуться перевибори теперішнього губернатора Каліфорнії. Жителі штату незадоволені великим дефіцитом бюджету і готові до зміни губернатора. Республіканці заявляють, що мають вже 1мільйон 400 підписів з небхідних дев”ятисот тисяч під вимогою відставки нинішнього губернатора, але точна дата виборів поки не визначена. Сам же Шварцененгер готовий до боротьби. Він заявив, що в разі, якщо штат потребує його і іншого кандидата немає, то він готовий балотуватись.

Шварценегер: „Бажання - це ніщо. Я машина,” – каже він устами Термінатора -3.

Кінозірки та спортсмени, які, зробивши своє ім’я на шоу-бізнесі, подались у політику - для американського суспільства природнє явище. Голівудський актор Роналд Рейган, ставши президентом Америки, увійшов в історію людства як політик, що розвалив Берлінську стіну. Улюбленець публіки Клінт Іствуд довгий час працював мером Каліфорнійського міста ,а чемпіон з реслінгу Джесі Вентура став губернатором штату Мінесота. Традиції тривають, і приходить час Арнольда Шварценегера.

„Я повернусь!” каже Термінатор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG