Доступність посилання

ТОП новини

Кримський уряд і компанія “Крим-хліб” помирилися


Володимир Притула Кримський уряд і компанія “Крим-хліб” помирилися

Симферополь, 11 липня 2003 - Кримська влада заявила, що хлібна криза в регіоні подолана, а уряд автономії і компанія “Крим-хліб” – помирилися. У четвер вони поширили спільну заяву про “повне взаєморозуміння і спільні дії на ринку хліба та хлібобулочних виробів – зараз і в майбутньому”.

Як мовиться у спільному прес-релізі, минулого тижня керівництво Ради Міністрів Криму і Верховної Ради автономії провело консультації з керівництвом компанії “Крим-хліб”. Обговорювалася ситуація у зв’язку з підвищенням цін на зернові і хліб та розроблявся пакет заходів зі зниження цін і стабілізації на ринку зерна та хлібопродуктів. Водночас “Крим-хліб” знизив ціни на 15% на свою основну продукцію, про що було повідомлено у пресі раніше. Результатом цих консультацій стало ухвалення Радою міністрів автономії низки рішень, зокрема, про фіксацію цін на 2 основні види хліба і про розширення мережі фірмової торгівлі “Крим-хлібу” за сприяння уряду Криму та продажу кримського зерна насамперед цій компанії.

Мені не вдалося отримати коментаря від кримського прем’єра Сергія Куницина, який саме подався до Красноперекопська, а тому про примирення уряду автономії і компанії “Крим-хліб” розповідає представник урядової прес-служби Олена Горна: “Рада міністрів Криму ухвалила рішення сприяти “Крим-хлібу” в закупівлі 40 тисяч тонн продовольчої пшениці нового урожаю у господарств Кримського півострова. За словами Сергія Куницина, “Крим-хліб” заявив про готовність придбати цей обсяг пшениці. Голова Ради міністрів АРК заявив, що між кримським урядом і компанією “Крим-хліб” встановлене повне взаєморозуміння, і це дозволило розробити і розпочати реалізацію низки заходів зі стабілізації на ринку хліба. Куницин також сказав, що він повністю підтримує позицію необхідності тісної співпраці між адміністраціями міст і підприємствами “Крим-хлібу”, які забезпечують близько третини потреби півострова у хлібі,” – сказала з посиланням на Сергія Куницина Олена Горна.

А в керівництві “Крим-хлібу” повідомили, що конфлікт між цією компанією та урядом автономії вичерпаний назавжди. Чи означає це, що кримська влада вже не висуває претензій до законності приватизації контрольного пакету акцій Відкритого акціонерного товариства “Крим-хліб”, і яка доля двох кримінальних справ, порушених кримськими правоохоронцями за ініціативою керівництва автономії за фактами зловживань у цій компанії, що є монополістом на хлібному ринку Криму, - про це дізнатися не вдалося ні в Раді міністрів, ні в “Крим-хлібові”.

Тим часом, попри заяви обох сторін, на півострові не спостерігається якесь відчутне зниження цін на хліб і хлібобулочні вироби. А ті два види хліба, на які, начебто ціна знижена на 15%, просто зникли з вільного продажу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG