Доступність посилання

ТОП новини

Уряд має пiти у вiдставку у зв''язку з кризою на ринку продовольства, заявив сьогодні пiд час засiдання в Центрi соцiальних дослiджень


-- no author -- "Уряд мав iнструменти, щоб уникнути кризи на зерновому ринку, але Кабмiн ними не змiг скористатися i тому повинен пiти у вiдставку", - заявив народний депутат.

"Уряд мав iнструменти, щоб уникнути кризи на зерновому ринку, але Кабмiн ними не змiг скористатися i тому повинен пiти у вiдставку", - заявив народний депутат.

Зокрема, Петро Олiйник вважає, що "уряд не мiг вплинути на контракти", укладенi за часiв уряду Анатолiя Кiнаха, але "повинен був потихеньку скуповувати їх за кордоном, а не трубити про те, що в країнi не вистачає 4 мільйонів тонн зерна, що призвело до зростання цiн на зовнiшнiх ринках".

Крiм того, за його словами, уряд повинен був "переглянути цiни на зерно, що призначалося на експорт за ранiше встановленими квотами, i обов''язково з''ясувати, скiльки залишкiв зерна є в наявностi в держрезервi i країнi взагалi". Депутат наголосив, що цього зроблено не було, i тому "уряд не змiг втримати цiни не тiльки на зерно i борошно, а й на основнi продукти харчування".

Водночас Петро Олiйник наголосив, що "уряду допомогли в цiй справi деякi зернотрейдери". За його словами, пiд час "борошняної кризи" "українцiв обiкрали на 6 мiльярдiв гривень".
XS
SM
MD
LG