Доступність посилання

ТОП новини

Мiжурядова українсько-польська угода про режим взаємних поїздок громадян двох країн може бути пiдписана на початку серпня цього року, повiдомив сьогодні посол Польщi в Українi Марек Зюлковський


-- no author -- Водночас, повiдомив Марек Зюлковський, точна дата пiдписання документа ще не визначена, оскiльки сторони ще не обговорили всiх технiчних деталей. Договiр про вiзовий режим має закрiпити iнiцiативу глав двох держав про впровадження безкоштовних польських вiз для українських громадян i безвiзового режиму в''їзду на територiю України для громадян Польщi.

"Хочемо пiдписати якомога швидше - в найближчi 2-3 тижнi", - сказав він.

Водночас, повiдомив Марек Зюлковський, точна дата пiдписання документа ще не визначена, оскiльки сторони ще не обговорили всiх технiчних деталей. Договiр про вiзовий режим має закрiпити iнiцiативу глав двох держав про впровадження безкоштовних польських вiз для українських громадян i безвiзового режиму в''їзду на територiю України для громадян Польщi.

Як повiдомлялося, Польща вирiшила запровадити вiзовий режим для громадян України, Росiї й Бiлорусi з 1 жовтня 2003 року, а не з 1 липня, як планувалося ранiше. У МЗС Польщi зазначають, що "цей термiн остаточно узгоджений з ЄС i будь-якому перегляду не пiдлягає". З Бiлоруссю вiдповiдна угода про взаємнi поїздки громадян буде пiдписана в серпнi 2003 року в Мiнську на рiвнi заступникiв мiнiстрiв закордонних справ.

Ранiше Україна заявила про готовнiсть обговорювати з усiма країнами-членами Вишеградської четвiрки ( Словаччиною, Польщею, Чехiєю i Угорщиною), а також з Болгарiєю i Литвою так званий асиметричний пiдхiд у питаннi введення спрощеного вiзового режиму, що передбачає безвiзовий режим для громадян цих країн i безкоштовнi вiзи для українцiв.

У вiдповiдь Словаччина i Угорщина висловили готовнiсть ввести спрощений вiзовий режим з Україною за прикладом Польщi пiсля вступу до Європейського союзу.
XS
SM
MD
LG