Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України схвалив проект 15-рiчної угоди з урядом Росiї про транзит нафти територiєю України, яка дає можливiсть росiйським компанiям щорiчно транспортувати до 79,5 мільйонів тонн нафти


-- no author -- Як повiдомив журналiстам сьогодні пiсля завершення засiдання уряду мiнiстр палива i енергетики Сергiй Єрмилов, Кабiнет мiнiстрiв ухвалив вiдповiдне розпорядження, яким уповноважив його пiдписати цю угоду вiд iменi українського уряду.

Як повiдомив журналiстам сьогодні пiсля завершення засiдання уряду мiнiстр палива i енергетики Сергiй Єрмилов, Кабiнет мiнiстрiв ухвалив вiдповiдне розпорядження, яким уповноважив його пiдписати цю угоду вiд iменi українського уряду.

Мiнiстр нагадав, що нинi використовується менше 50% потужностi нафтотранспортної системи України. За його словами, проект угоди стосується всiх нафтопроводiв,які діють в Україні, крiм нафтопроводу Одеса - Броди, який поки що не введений в експлуатацiю. Водночас Єрмилов зазначив, що цей нафтопровiд може бути врахований в угодi в будь-який момент шляхом внесення вiдповiдного доповнення.

Мiнiстр уточнив, що термiни пiдписання угоди тепер повнiстю залежать вiд росiйської сторони, оскiльки Україна свою частину роботи виконала.

Як повiдомила прес-служба українського уряду, проект угоди пiдтверджує намiри сторiн про участь у здiйсненнi спiльних проектiв щодо транспортування нафти новими перспективними маршрутами. Сторони зобов''язуються щорiчно погоджувати обсяги напряму i умови транзиту нафти територiєю України.

Згідно з проектом документу забезпечуватиметься вiльний i безперебiйний транзит нафти системою магiстральних нафтопроводiв обох країн, безпечне i безперебiйне функцiонування об''єктiв трубопровiдного транспорту для транзиту нафти.
XS
SM
MD
LG