Доступність посилання

ТОП новини

Чотири постанови Генеральної прокуратури у кримiнальних справах щодо Юлiї Тимошенко та її чоловiка Олександра, по яких пiсля рiшення Верховного суду сьогодні вiдновлене провадження, стосуються звинувачень у розкраданнi державного майна в особливо великих розмiрах, контрабандi газу, пiдробцi документiв, дачi хабара Павлу Лазаренку


-- no author -- Як роз''яснює прес-служба Генпрокуратури, Верховний суд сьогодні розглядав скаргу про скасування 5 постанов прокуратури i закрив лише кримiнальну справу з обвинуваченням у спробі контрабанди валюти. Провадження за цiєю постановою ранiше закрив слiдчий у зв''язку зi змiнами в законодавствi, нагадує прес-служба.

Як роз''яснює прес-служба Генпрокуратури, Верховний суд сьогодні розглядав скаргу про скасування 5 постанов прокуратури i закрив лише кримiнальну справу з обвинуваченням у спробі контрабанди валюти. Провадження за цiєю постановою ранiше закрив слiдчий у зв''язку зi змiнами в законодавствi, нагадує прес-служба.

9 квiтня 2003 р. Апеляцiйний суд Києва ухвалив рiшення, яким визнано незаконним i скасовано рiшення про порушення кримiнальної справи стосовно лiдера Блоку Ю.Тимошенко та її чоловiка О.Тимошенка, а провадження за всiма кримiнальними справами закрите. Це стосувалося обвинувачень у контрабандi валюти Ю.Тимошенко i О.Тимошенка, обвинувачень у контрабандi газу, пiдробцi документiв i посадовiй фальсифiкацiї, в дачi хабара Павлу Лазаренку, а також обвинувачень у розкраданні державного майна в особливо великих розмiрах.

30 квiтня минулого року Києво-Святошинський районний суд постановив закрити кримiнальну справу стосовно Ю.Тимошенко по 4 епiзодах, зокрема, пов''язаних з контрабандою валюти – вiд 30 березня 1995 року, з контрабандою газу – вiд 5 сiчня 2001 року, з хабарами екс-прем''єру Павлу Лазаренку – вiд 12 лютого 2001 року. Крiм того, суд постановив закрити кримiнальну справу стосовно О.Тимошенка по 3 епiзодах, що стосуються, зокрема, "Украгротехсервiсу" i обвинувачень, пов''язаних з хабарами П.Лазаренку. У зв''язку з поданою апеляцiєю Генпрокуратури це рiшення не набрало законної чинностi.
XS
SM
MD
LG