Доступність посилання

ТОП новини

Тюменська нафтова компанiя вiтає серйозне обговорення урядом України можливостей транспортування росiйської нафти по нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимi


-- no author -- Про це заявив президент Торгового дому "ТНК-Україна" Олександр Городецький на сьогоднішній прес-конференцiї у Києвi. "Якщо ранiше на цей проект просто не хотiли звертати уваги, то зараз розглядається два можливi варiанти", - сказав вiн.

Про це заявив президент Торгового дому "ТНК-Україна" Олександр Городецький на сьогоднішній прес-конференцiї у Києвi. "Якщо ранiше на цей проект просто не хотiли звертати уваги, то зараз розглядається два можливi варiанти", - сказав вiн.

Олександр Городецький пiдтримав рiшення уряду про залучення незалежного агентства для експертної оцiнки цього варiанту. "Ми сподiваємося, що це справдi буде незалежне агентство, яке дасть правильну оцiнку i розгляне всi можливостi – i технологiчнi та стратегiчнi прiоритети, i ринкову позицiю", - заявив вiн.

При цьому президент ТД "ТНК-Україна" наголосив, що реверсний маршрут пiдкрiплений реальними пропозицiями росiйських компанiй-експортерiв, а ТНК готова надати на умовах кредиту технiчну нафту. Городецький пiддав сумнiву названу урядом оцiнку вартостi тiльки капiтальних вкладень для органiзацiї реверсної роботи – близько 500 мільйонів гривень. За його словами, в цю суму входить i вартiсть технiчної нафти, яку ТНК готова надати на умовах кредиту.

Олександр Городецький також вважає, що українська сторона помилково не включила нафтопровiд Одеса-Броди до проекту 15-рiчної угоди з Росiєю про транзит нафти територією України, як це пропонує росiйська сторона.

Як повiдомлялося, 16 липня уряд вiдклав остаточне рiшення щодо використання нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимi, вирiшивши залучити на тендерi незалежного експерта в цiй сферi, як це ранiше було зроблено для оцiнки роботи нафтопроводу в прямому напрямi. Напередоднi Президент України Леонiд Кучма заявив, що рiшення про транспортування каспiйської нафти в Європу або реверсне використання нафтопроводу Одеса-Броди має ухвалювати уряд.
XS
SM
MD
LG