Доступність посилання

ТОП новини

Повернення Теодора Резвого


Мирослава Гонгадзе Повернення Теодора Резвого

Вашингтон, 18 липня 2003 - Цього тижня інформаційні агенства світу повідомили про невдачу, що спіткала Теодора Резвого, українця, який на одномісному весловому човні намагався покорити Антлантичний океан. Якби Теодору вдалось перетнути Атлантику, Україна стала б третьою країною світу, представник якої здійснив двобічне плавання через океан .

Човну „Україна”, яким управляв Теодор Резвой, вдалось подолати всього 200 миль. Штормова погода , технічні проблеми з човном і стан здоров”я змусили мандрівника на десятий день плавання надіслати сигнал “SOS”. Він мав надію, що, отримавши допомогу, зможе продовжувати подорож. Але американський авіаносець , взявши його на борт, не зміг підняти човен, який у результаті загубився в окенських хвилях. Теодор так розповідає історію, що з ним трапилась.

“Мені була потрібна медична допомога. На горизонті десь було судно. Я з ним зв”язався. Це виявилось військове судно „ДОЛЛІ” , ракетоносець. Зараз багато в пресі пишуть про те, що сталось . Я хочу сказати, що у мене ніяких претензій до військових немає. Вони виконували свою роботу, виконували її добре, правильно. Найголовніше - захист берегів і держави, Сполучених Штатів. Єдине, що у зв”язку зі збігом обставин так вийшло, що вони не змогли підняти човен, і він був пошкоджений. Але це все природньо, так на жаль, буває,”- каже Теодор.

Човен , на якому мандрівник мав намір двічі перетнути океан, не мав ні двигуна, ні вітрил. Швидкість його руху залежала лише від того, як швидко і вправно Теодор здатен буде веслувати. Правда, судно було оснащене приладами супутникового зв”язку, які були зняті з човна під час підйому і в результаті чого судно, вартістю в 100 тисяч доларів, тепер практично неможливо знайти в океані. Та Теодор Резвий не падає духом. Вже зараз він планує своє майбутнє плавання.

Теодор Резвий:

„В житті багато буває втрат, більш чи менш серйозних. Але зациклюватись на цьому звичайно не можна, тут треба дивитись вперед. Я з повною рішучістю зараз буду готувась до нового переходу в наступному році.”

В Україні таких людей ,як Теодор, називають диваками. Вони не бояться мріяти і перетворювати свої мрії в реальність .Для них немає жодних перепон у житті. З такими людьми починаєш вірити в те, що чудо можливе. Вдома Теодор Резвой знову повернеться до своєї роботи веб-майстра, і під звуки мелодій свого улюбленого Френка Синатри буде готуватись до майбутніх подорожей, щоб його шестирічний син і дружина гордились ним і країною, в якій вони живуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG