Доступність посилання

ТОП новини

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Карлос Паскуаль оптимістично дивиться на подальший розвиток України. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після виступу перед українськими учасниками програм обмінів зі США


-- no author -- Зараз, за словами посла, перед українцями стоїть дуже серйозне і складне питання, чи зможе Україна просуватися демократичним шляхом. “Той вибір, який зроблять лідери цієї країни, позначиться не тільки на тому, що станеться наступного року, а й на тому, що відбудеться у більш довгостроковій перспективі”, - сказав Карлос Паскуаль.

Зокрема, Карлос Паскуаль зазначив: “Я дуже оптимістично налаштований,але з деякими застереженнями”. За його словами, Україна має чудові результати, а українці показали, що вони є дуже “талановитою нацією”.

Зараз, за словами посла, перед українцями стоїть дуже серйозне і складне питання, чи зможе Україна просуватися демократичним шляхом. “Той вибір, який зроблять лідери цієї країни, позначиться не тільки на тому, що станеться наступного року, а й на тому, що відбудеться у більш довгостроковій перспективі”, - сказав Карлос Паскуаль.

Американський дипломат повідомив і про те, що держдепартамент США сподівається найближчим часом отримати інформацію від американських військових про розслідування обставин загибелі українського журналіста Тараса Процюка:

“Генерал Майорс заявив, що це розслідування триває. Ми сподіваємось, що отримаємо інформацію через центральне командування або з офісу міністра оборони найближчим часом”, - наголосив Паскуаль. При цьому він додав, що “дуже хотів би повідомити конкретні строки”, але, на жаль, не може. «Як тільки матимемо ці відомості, поділимося з вами», - запевнив Карлос Паскуаль.

Тарас Процюк загинув 8 квітня внаслідок обстрілу американськими солдатами готелю в Багдаді, де мешкали іноземні журналісти, що працювали тоді в іракській столиці. Тарас Процюк з 1993 року співпрацював з агентством "Ройтерз" і пройшов багато "гарячих точок": Косово, Боснію, Афганістан, Чечню. У нього залишилися дружина Лідія і восьмирічний син Денис.
XS
SM
MD
LG