Доступність посилання

ТОП новини

«Фахівцям охорони здоров’я зрозуміла стурбованість населення у зв’язку з повідомленнями про масові спалахи гепатиту “А” та інших гострих кишкових захворювань», - йдеться в офіційному зверненні міністра охорони здоров’я Андрія Підаєва, оприлюдненому сьогодні


-- no author -- Від початку літа були зафіксовані кілька осередків спалаху в різних областях України: в Луганській, Житомирській, Донецькій. Завдяки професійним та своєчасним діям медиків у деяких випадках вдалося запобігти масовим захворюванням та локалізувати спалахи.

Від початку літа були зафіксовані кілька осередків спалаху в різних областях України: в Луганській, Житомирській, Донецькій. Завдяки професійним та своєчасним діям медиків у деяких випадках вдалося запобігти масовим захворюванням та локалізувати спалахи.

Не вдалося попередити виникнення та поширення інфекції у Суходільську Луганської області, де від 9 червня був зареєстрований 721 випадок вірусного гепатиту “А”, в тому числі постраждали 226 дітей. Зважаючи на показники останнього тижня, можна говорити про стабілізацію ситуації в даному осередку, – наголошує міністр охорони здоров’я.

Аналізуючи чинники, які спричинили епідеміологічні ускладнення, фахівці дійшли висновку, що основною причиною виникнення спалахів гепатиту “А” та гострих кишкових захворювань (71% випадків) була неякісна питна вода. Так у Суходільську, Жовтих Водах, Житомирі причиною захворювань стало використання забрудненої води, - мовиться у зверненні.

Андрій Підаєв заявляє: Міністерство охорони здоров’я зі свого боку проводить ряд заходів для попередження та усунення наслідків спалахів вірусного гепатиту “А” та гострих кишкових інфекцій. Здійснюються протиепідемічні, лікувально-профілактичні заходи, в осередках поводяться епідобстеження, посилений нагляд за об’єктами епідемічного ризику з використанням лабораторних методів досліджень, ведеться санітарно-освітня та роз’яснювальна робота з питань профілактики та лікування інфекційних захворювань.
XS
SM
MD
LG