Доступність посилання

ТОП новини

Українські політики про Карлоса Паскуаля


Марина Пирожук Українські політики про Карлоса Паскуаля

Київ, 21 липня 2003 року.

Симоненко Петро (перший секретар КПУ)

Відносно діяльності пана Паскуаля: вона не могла бути іншою, ніж та, яку проводить офіційно адміністрація Білого дому. Він практично був спостерігачем за діяльністю і наглядачем за практичними діями Адміністрації Президента нинішнього в Україні і реалізації дій політики, яка задовольняє інтереси США. За цей час ми стали свідками, коли пан Паскуаль втручався і у внутрішні справи, як це було під час проведення виборів, в тому числі, і президентських виборів в Україні. Постійно висловлювалися начебто побажання, а практично давалися вказівки неприховані, що сьогодні цікавить США і як повинні вести себе керівники держави України. Пан Паскуаль був достойним представником в Адміністрації Президента, яка проводить сьогодні політику тиску, насилля і свавілля у всьому світі.

Віктор Ющенко (фракція “НУ”)

Мені приємно говорити про Карлоса Паскуаля. Це дивовижна людина, яка за час свого перебування в Україні сформувала збалансовану політику, яка зі сторони українських і політичних, і ділових кіл сприймається як дійсно збалансована. Ця людина поєднала цінності, які можуть сповідувати незалежно від національності і приналежності люди. Це, безумовно, демократ, це, безумовно, людина, яка зробила значний внесок у гармонізацію двохсторонніх відносин. Мені здається, що більшість з тих речей, які стояли перед його місією, блискуче виконані. Мені особливо дорого, що це один із послів, який вивчив українську мову. Цим, очевидно, він хотів продемонструвати повагу до країни перебування. Це є великим компліментом.

Юлія Тимошенко (лідер партії “Батьківщина”)

Безумовно, США ,як будь-яка ключова країна в світі, має свої інтереси, свої стратегічні плани відносно України. І нам було дуже приємно, що посол такої потужної країни знаходив і такт, і високу професійність проводити політику своєї країни таким чином, щоб практично не доторкнутися до внутрішньої політики України. Робив це делікатно, виважено, відчувалася достатньо серйозна професійна лінія на підтримку демократичних паростків в Україні. Я думаю, що це був один із найкращих послів.

Іван Плющ (народний депутат України)

Якої б сторони не торкалася дискусія з паном Паскуалем - чи то політичного, чи то дипломатичного, чи то економічного, чи просто громадянського, чи просто людського, відчувалася висока професійність, велика зацікавленість. Найголовніше, як на мене, що все це було щиро і без якихось прикрас. Він намагався говорити речі своїми іменами. І мені це дуже імпонувало, і дуже приємно було з ним спілкуватися. Він увійде в історію України як посол США, який намагався все зробити, щоб Україна якомога скоріше інтегрувалась до європейської, світової спільноти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG