Доступність посилання

ТОП новини

За час iснування нiмецької програми "Green Card", що полегшує в''їзд на роботу в Нiмеччину зарубiжним комп''ютерним фахiвцям, нею скористалося лише близько 100 українцiв. Про це повiдомив у iнтерв''ю радiостанцiї "Нiмецька хвиля" керiвник консульсько-правового вiддiлу посольства ФРН в Українi Роланд Шиссау


-- no author -- З початку дiї програми в серпнi 2000 року найбiльший iнтерес до неї виявили фахiвцi з Iндiї, Пакистану i Китаю. Незначну кiлькiсть у цьому проектi вихiдцiв з колишнього СРСР i, зокрема, України, Роланд Шиссау пояснює складними вимогами до кандидатiв, яким недостатньо мати диплом про вищу комп''ютерну освiту i тарифну угоду з нiмецькою фiрмою-працедавцем.

З початку дiї програми в серпнi 2000 року найбiльший iнтерес до неї виявили фахiвцi з Iндiї, Пакистану i Китаю. Незначну кiлькiсть у цьому проектi вихiдцiв з колишнього СРСР i, зокрема, України, Роланд Шиссау пояснює складними вимогами до кандидатiв, яким недостатньо мати диплом про вищу комп''ютерну освiту i тарифну угоду з нiмецькою фiрмою-працедавцем.

Як повiдомляли, програма федерального уряду Нiмеччини "Green Card" iз залучення висококвалiфiкованих програмiстiв з-за кордону, яка мала завершитися в липнi, продовжена до 31 грудня 2004 року.

"Сьогоднi комп''ютернi технологiї розвиваються несамовитими темпами. Ïм потрiбнi освiченi люди. У Нiмеччинi їх не вистачає, оскiльки нiмецьких студентiв цiкавлять iншi областi науки", - зазначив дипломат.

Програма " Green Card" – винятки з нiмецького мiграцiйного законодавства. Вона дозволяє комп''ютерним фахiвцям отримувати довгострокову вiзу за один-два тижнi. При цьому не йдеться про другорядну робочу силу, оскiльки фахiвцi можуть брати з собою родини i в перспективi дiстати повноцiнне право на мешкання в Нiмеччинi.
XS
SM
MD
LG