Доступність посилання

ТОП новини

Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко висловлює глибоку стурбованість спілки продовженням терору щодо працівників засобів масової інформації. Про це повідомили в прес-службі НСЖУ


-- no author -- Як зазначає Ігор Лубченко, не встигла журналістська спільнота прийти до тями після загиблого дніпропетровського журналіста Володимира Єфремова, як невідомі злочинці побили у Запоріжжі головного редактора тижневик “Досьє” Анатолія Наумова, у Києві – редактора Інтернет-газети “Україна кримінальна” Олега Єльцова. Те, що побиття сталося у під’їздах будинків, де вони жили, і нападники навіть не робили спроби щось украсти у журналістів, дає підстави вважати, що полювали на них за їхню професійну діяльність.

Як зазначає Ігор Лубченко, не встигла журналістська спільнота прийти до тями після загиблого дніпропетровського журналіста Володимира Єфремова, як невідомі злочинці побили у Запоріжжі головного редактора тижневик “Досьє” Анатолія Наумова, у Києві – редактора Інтернет-газети “Україна кримінальна” Олега Єльцова. Те, що побиття сталося у під’їздах будинків, де вони жили, і нападники навіть не робили спроби щось украсти у журналістів, дає підстави вважати, що полювали на них за їхню професійну діяльність.

З огляду на це голова Національної спілки журналістів у листі до міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова висловив глибоку стурбованість Спілки продовженням терору щодо працівників засобів масової інформації і закликав його взяти під контроль розслідування обставин загибелі та побиття журналістів і особисто поінформували громадськість про результати.

Генерального прокурора України Святослава Піскуна Ігор Лубченко закликав провести наприкінці вересня колегію Генпрокуратури з участю секретаря НСЖУ, на якій обговорити підсумки розслідування справ щодо злочинів, скоєних проти журналістів.

Як повідомляли, 14 липня цього року неподалік Верхньодніпровська на межі Дніпропетровської та Кіровоградської областей в автокатастрофі загинув дніпропетровський журналіст Володимир Єфремов – його автомобіль зіткнувся з МАЗом. 52-річний Володимир Єфремов був головним редактором Дніпропетровської газети “Собор”, яка належала обласній раді Дніпропетровська, очолював 11-й регіональний телеканал, агентство "Собор" і газету "Дніпропетровськ". Останні три роки був кореспондентом Інституту масової інформації у Дніпропетровську.
XS
SM
MD
LG