Доступність посилання

ТОП новини

Смерть Боба Гоупа, знаменитого американського коміка


Юрій Дулерайн Смерть Боба Гоупа, знаменитого американського коміка

Нью-Йорк, 29 липня 2003 - У Каліфорнії помер у віці 100 років Боб Гоуп, знаменитий американский комік.

Якби у Сполучених Штатах існувало звання народного артиста, його, без сумніву, мав би Боб Гоуп, бо важко назвати іншого комедійного акттора, який би користувався такою народною популярністю. Його жарти ставали крилатими висловами, його фільми впливали на покоління гумористів. Вуді Аллен, автор і режисер комедійних кінострічок, сказав, що він у дитинстві, подившись фільм Боба Гоупа “Шлях до Марокко”, усвідомив, що має робити в житті.

Боб Гоуп прославився не лише коротким й дотепними жартами, а й сценою, з якої вони лунали. Найчастіше то була фронтова сцена. Американські артисти за традицією завжди розважали війська під час війни, але Боб Гоуп робив це частіше від усіх інших. Він возив артистичні бригади на місця бойових дій в роки Другої світової війни. Під час одного з фронтових концертів на авіаносці в Тихому океані Боб Гоуп вивів на сцену красуню-кінозірку і сказав, звертаючись до моряків: “Я волів показати вам, за що ви воюєте”. Від 1941 до 1948 року майже всі 400 його радіошоу відбувалися на військових базах. Боб Гоуп розважав американські війська під час Корейської війни у 1950-53 роках. На час В”єтнамської війни артистові було вже 60 – пенсійний вік, але він щороку давав концерти у В`єтнамі, виступав перед дітьми солдатів, які бачили Боба Гоупа в роки Другої світової та Корейської воєн. Президент Джордж Буш сказав з приводу смерті улюбленого артиста: “Боб Гоуп веселив нас, він підносив наш настрій. Боб Гоуп служив нашій країні, коли їздив на поля битв, розважаючи тисячі солдатів різних генерацій”.

Працездатність артиста була такою ж легендарною, як і його комедійний талант: кіно, телебачення, театр, – він працював завжди, не визнаючи вихідних і відпусток. Одного разу Боб Гоуп вирішив перепочити , половити рибу біля берегів Канади, однак швидко перервав відпустку й повернувся до роботи, сказавши: “Риба не аплодує”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG