Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні на брифінгу в Міністерстві закордонних справ України роз’яснили особливості дії українсько-польської угоди про режим поїздок громадян, яка була підписана 30-го липня у Києві


-- no author -- Для України це перший міжнародний документ, який встановлює від 1-го жовтня цього року так званий «асиметричний режим перетину кордону». Тобто польські громадяни в’їжджатимуть до України без віз, а громадяни України – до Польщі за безкоштовними візами, і при цьому українцям не потрібно буде пред’являти запрошення.

Для України це перший міжнародний документ, який встановлює від 1-го жовтня цього року так званий «асиметричний режим перетину кордону». Тобто польські громадяни в’їжджатимуть до України без віз, а громадяни України – до Польщі за безкоштовними візами, і при цьому українцям не потрібно буде пред’являти запрошення.

Поза тим існуватимуть інші типи віз. Детальніше радник прес-служби МЗС Сергій Довбешко: «Передбачається видача багаторазових віз терміном дії до 5 років для осіб, які беруть участь у регулярних двосторонніх контактах у галузі економіки, освіти, науки, культури, спорту. Також для підтримання підтверджених родинних зв’язків, відвідання місць походження та особам пенсійного віку. Передбачений також безвізовий режим в’їзду, виїзду, перебування та транзиту територією держави іншої сторони, громадян обох держав – власників чинних дипломатичних паспортів терміном до 90 днів».
XS
SM
MD
LG