Доступність посилання

ТОП новини

Iнститут Масової Інформацiї передав уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Нiнi Карпачовiй копiї матерiалiв, отриманих вiд iменi покiйного Iгоря Гончарова, що обвинувачувався в органiзацiї так званої "банди перевертнiв"


-- no author -- Iнститут повiдомляє, що звернувся до Ніни Карпачової з проханням перевiрити викладенi в документах факти порушень прав людини, зокрема, чи зазнавав Iгор Гончаров тортур, перебуваючи в слiдчому iзоляторi.

Iнститут повiдомляє, що звернувся до Ніни Карпачової з проханням перевiрити викладенi в документах факти порушень прав людини, зокрема, чи зазнавав Iгор Гончаров тортур, перебуваючи в слiдчому iзоляторi.

Колишнiй працівник Управлiння з боротьби з органiзованою злочиннiстю МВС України I.Гончаров помер 1 серпня 2003 року в лiкарнi "швидкої допомоги", а його тiло було кремоване вже 3 серпня. Генпрокуратура ухвалила рiшення не коментувати факт його смертi.

Від серпня минулого року Iгор Гончаров перебував пiд вартою як обвинувачений у справi про злочинне угруповання, до складу якого входили мiлiцiонери i на рахунку якого понад десяток убивств.

Пiсля його смертi Iнститут Масової Iнформації отримав через невiдомих людей пакет вiд Iгоря Гончарова з позначкою "розкрити пiсля моєї смертi". У пакетi мiститься низка листiв покiйного, в яких вiн обвинувачує спiвробiтникiв київського УБОЗ у знущаннях i застосуваннi щодо нього тортур. Крiм того, вiн повiдомляє про низку злочинiв, якi нiбито скоїли працівники мiлiцiї, у тому числi вбивство журналiста Георгiя Гонгадзе. У листi вiн називає прiзвища, якi Iнститут ухвалив рiшення не публiкувати, однак, основну iнформацiю не виголошує, повiдомляючи про потайник, де нiбито мiстяться докази провини вбивць Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG