Доступність посилання

ТОП новини

У світ випущена лялька Буша


Мирослава Гонгадзе У світ випущена лялька Буша

Вашингтон, 13 серпня 2003 - У вересні у дитячі крамниці світу у продаж надійде іграшка, навколо якої вже сьогодні точаться жваві дискусії. Лише за 39 доларів і 99 центів можна буде придбати пластикову фігуру Джорджа Буша у формі пілота елітних повітряних сил США.

Ідея виробництва оригінальної забавки належить компанії "Іграшки блакитної коробки", що базується в Гон-Конгу. Продаж її розпочнеться 15 вересня, але вже пробні екземпляри викликали неабиякі дискусії у Вашингтоні. Керівники компанії кажуть, що ідея випустити подібну іграшку виникла після того, як 1 травня цього року президент Буш з`явився у формі повітряних сил США на авіаносці "Авраам Лінкольн", щоб оголосити закінчення воєнної операції в Іраку. Іграшка стане частиною колекції "Елітні війська", яку випускає компанія. Буш перший і, можливо, останній президент, який отримав честь бути вибраним за модель іграшки, - зазначив прес-секретар компанії Лаурі Ейбел. Випавдовуючи звинувачення у використинні та підіграванні іміджу Буша, він заявив кореспонденту газети "Вошингтон Пост" : "Ми не підтримуємо президента, але він підійшов під наші критерії цієї колекції. Це мав бути хтось в уніформі, такий собі воєнний герой".

Компанія заявила, що вона не отримувала дозволу на використання іміджу Буша в президентській адміністрації, водночас прес-секретар Білого дому не зміг ніяк прокоментувати інформацію про випуск ляльки з обличчям президента США.

Іграшку заввишки 30 сантиметрів рекомендують для підлітків 14-річного віку, оскільки вона належить до так званої колекції для дорослих.

Виробники очікують ажіотажу під час продажу ляльки президента Буша. Спостерігачі ж зазначають, що невідомо для яких цілей і хто буде її купувати. Жартують, що республіканці під час президентської компанії дратуватимуть нею своїх опонентів -демократів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG