Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж вихiдних у провінції Косово сталися новi iнциденти, якi додатково дестабiлiзували ситуацiю. У зв’язку з цим сьогодні відбулася надзвичайна сесiя Ради безпеки ООН


-- no author -- У белградськiй лiкарнi сьогоднi помер серб з Косова, котрому 11 серпня завдали поранень етнiчнi албанцi. У недiлю невiдомi обстрiляли село Ґораждевац, в якому минулого тижня вiд рук терористiв загинуло двоє пiдлiткiв сербської нацiональностi. Мiжнародна полiцiя, як повідомляє наш кореспондент, марно розшукує нападникiв.

У белградськiй лiкарнi сьогоднi помер серб з Косова, котрому 11 серпня завдали поранень етнiчнi албанцi. У недiлю невiдомi обстрiляли село Ґораждевац, в якому минулого тижня вiд рук терористiв загинуло двоє пiдлiткiв сербської нацiональностi. Мiжнародна полiцiя, як повідомляє наш кореспондент, марно розшукує нападникiв.

У мiстечку Ґрачаница, що неподалiк Приштини, у недiлю сталися два iнциденти: вранцi мiсцевi серби побили групу етнiчних албанцiв, пiсля обiду албанцi побили серба.

Вiдповiдальнiсть за низку нападiв взяла на себе так звана Албанська нацiональна армiя (АНА), фантомська органiзацiя, яка нiбито має свої пiдроздiли у Косовi, Македонiї та на пiвднi Сербiї.

Колишнiй голова мiжнародної адмiнiстрацiї Мiхаел Штайнер оголосив АНА терористичною органiзацiєю. Косовськi урядовцi твердять, що вони не знають, про яку органiзацiю йдеться. А заступник прем’єр-мiнiстра Сербiї Небойша Чович каже, що АНА – вигадка, за якою ховаються екстремiсти з так званого Косовського захисного корпусу. Згаданий корпус мiжнародна адмiнiстрацiя сформувала чотири роки тому. До його складу увiйшли колишні бiйцi Армiї визволення Косова.

Їхнє роззброєння сербськi урядовцi назвали театральним фарсом. Белградська преса пише, що в косовських албанцiв залишилося десятки тисяч штук вогнепальної зброї.
XS
SM
MD
LG