Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці села Янтарного в Криму відчувають особливу увагу Президента України Леоніда Кучми


Володимир Притула Мешканці села Янтарного в Криму відчувають особливу увагу Президента України Леоніда Кучми

Симферополь, 18 серпня 2003 - Як ми вже повідомляли, Президент України Леонід Кучма із середини липня перебуває у відпустці, яку проводить на Південному узбережжі Криму. Тут він не тільки відпочиває, але й, як повідомляє президентська прес-служба, працює, в тому числі - з документами, а також відвідує регіони Криму. Деяким з них пощастило – глава держави взяв розв’язання їхніх проблем під особистий контроль. Один з таких кримських регіонів – село Янтарне Красногвардійського району. Тут навіть виник житловий мікрорайон імені Леоніда Даниловича Кучми, який отримав таку назву за рішенням вдячної сільської ради.

Днями віце-прем’єр кримського уряду Геннадій Бабенко повідомив, що Кабінет міністрів України виділяє на облаштування Янтарного 5 мільйонів 700 тисяч гривень. На ці кошти в Янтарному буде збудована нова каналізаційна станція, встановлені три додаткові модульні котельні, проведені роботи на внутрішньодомових і міжквартальних мережах, виконаний ремонт водовідної та опалювальної систем, очисних споруд, дахів житлових будинків, тощо. “Якщо робити, то робити за повною програмою!” – наголосив Геннадій Бабенко, який у кримському уряді несе персональну відповідальність за стан справ у селі Янтарному.

Тиждень тому кримський віце-прем’єр заявив журналістам, що зараз в Янтарному працює близько 100 робітників, які займаються ремонтом місцевої школи, а згодом розпочнуться роботи з благоустрою кварталу імені Президента Леоніда Кучми. За словами пана Бабенка, школа буде зразково-показовою не тільки у Красногвардійському районі, але й у Криму.Таких високих темпів робіт віце-прем’єр, за його ж словами, давно не бачив.

Якщо Геннадій Бабенко відповідає за Янтарне в уряді автономії, то в Кабінеті міністрів України ця важка ноша покладена на віце-прем’єра з питань паливно-енергетичного комплексу Віталія Гайдука, який періодично навідується до Красногвардійського району. Фактично, під його керівництвом у липні був збудований газопровід Дубровське-Янтарне, завдовжки майже 13 кілометрів, а також газорозподільчий пункт на вході в газову мережу. Будівництво велося ударними темпами – всього за 4 з половиною місяці, і 25 липня Леонід Кучма особисто прибув до Янтарного, щоб запалити першу газову комфорку у цьому селі. Вартість цього проекту – понад 6 з половиною мільйонів гривень, всі кошти щедро виділив НАК "Нафтогаз України".

У мешканців інших кримських сіл і містечок, та й не тільки кримських, природньо, виникає питання, чому київські і симферопольські урядовці стільки уваги приділяють раніше мало відомому кримському селу, звідки така щедрість? Чому директор дирекції з будівництва та експлуатації газоводу "Джанкой - Феодосія - Керч" НАК "Нафтогаз України" Олег Миркін, голова Держкомітету України з питань Житлово-комунального господарства Григорій Семчук, керівники Мінтранспорту України, “Укрзалізниці”, інші високопосадовці уже другий місяць майже не покидають це село? За поясненням прес-служби кримського уряду, відповідне особисте доручення дав Президент України Леонід Кучма, який узяв під свій патронат газифікацію і благоустрій Янтарного. Він же пообіцяв у вересні відвідати цей населенний пункт, який справді має всі шанси стати зразково-показовим. Сільські мешканці відверто кажуть, що їм пощастило, коли Леонід Кучма звернув увагу на їхнє село. Сільські депутати були щирими і вдячними, коли ухвалювали рішення про присвоєння кільком багатоповерховим будинкам назви “квартал імені Леоніда Даниловича Кучми”. Так само щиро селяни вірять, що газ, гаряча вода та опалення згодом будуть в усіх будинках Янтарного, а не тільки у згаданому кварталі. Правда, мешканцям сусідніх сіл плекати такі надії поки немає сенсу – на всіх бюджетних і позабюджетних грошей не вистачить. Їм залишається щиро заздрити щасливим янтарнинцям.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG