Доступність посилання

ТОП новини

У разi свого переобрання президент Світового Конгресу Українцiв Аскольд Лозинський має намiр звернутися до суду в зв''язку з ненаданням для проведення 8-го конгресу цiєї органiзацiї Українського дому у Києвi


-- no author -- Про це Аскольд Лозинський повiдомив сьогодні журналiстам у кулуарах 8-го Свiтового конгресу українцiв.

Про це Аскольд Лозинський повiдомив сьогодні журналiстам у кулуарах 8-го Свiтового конгресу українцiв.

За його словами, цей конгрес повинен був вiдбутися в Українському домi, який, зазначив Аскольд Лозинський, перебуває у веденнi адмiнiстрацiї президента України. Конгрес внiс аванс за оренду в розмiрi 37 тисяч гривень, однак, за словами президента СКУ, в адмiнiстрацiї Українського дому повiдомили, що через ремонт у цьому примiщеннi провести конгрес буде неможливо. Через деякий час адмiнiстрацiя Українського дому все-таки погодилася надати зали для проведення конгресу, однак представники СКУ зажадали, щоб документ, який дозволяє проведення конгресу в цьому примiщеннi, був пiдписаний главою адмiнiстрацiї президента Вiктора Медведчука. Таких документiв органiзатори конгресу не отримали, тому була пiдписана вiдповiдна угода з Будинком вчителя.

Як твердить Аскольд Лозинський, тiльки пiсля цього в адмiнiстрацiї президента заявили, що готовi пiдписати вiдповiднi документи. Однак органiзатори ухвалили рiшення не змiнювати мiсце проведення конгресу. Аванс повернули пiсля того, як президент СКУ пообiцяв звернутися до суду.

В iнтерв''ю "Iнтерфакс-Україна", своє рiшення звернутися до суду вiн назвав незмiнним. Аскольд Лозинський також не виключив, що судовий розгляд з цього питання може статися "не в українському судi, а в судi мiжнародному або ж захiдному, де можна справдi компенсувати збитки".
XS
SM
MD
LG