Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України пропонує створити спецiальну систему монiторингу телекомунiкацiй для негласного зняття iнформацiї при проведеннi оперативно-розшукової, контррозвiдувальної i розвiдувальної дiяльностi


-- no author -- Вiдповiдний законопроект "Про монiторинг телекомунiкацiй", розроблений СБУ, внiс на розгляд парламенту Кабiнет Мiнiстрiв України. Систему монiторингу, згiдно iз законопроектом, має створити i обслуговувати в майбутньому Служба безпеки України. Скористатися правом монiторингу зможуть органи, що мають на пiдставi вiдповiдних законiв право на негласне зняття iнформацiї з каналiв зв''язку.

Вiдповiдний законопроект "Про монiторинг телекомунiкацiй", розроблений СБУ, внiс на розгляд парламенту Кабiнет Мiнiстрiв України. Систему монiторингу, згiдно iз законопроектом, має створити i обслуговувати в майбутньому Служба безпеки України. Скористатися правом монiторингу зможуть органи, що мають на пiдставi вiдповiдних законiв право на негласне зняття iнформацiї з каналiв зв''язку.

Нинi, згiдно iз законом про оперативно-розшукову діяльність, право на санкцiоноване судом негласне зняття iнформацiї мають низка пiдроздiлiв МВС, СБУ, Прикордонних вiйськ, Управлiння державної охорони, оперативнi пiдроздiли податкової мiлiцiї Державної податкової адмiнiстрацiї України, оперативнi пiдроздiли Держдепартаменту виконання покарань, розвiдувальний орган Мiноборони.

Дiя системи монiторингу, згiдно iз законопроектом, не поширюється на спецiальнi системи телекомунiкацiй, якi забезпечують передачу i прийом iнформацiї з обмеженим доступом для органiв державної влади.

Для введення в дiю системи монiторингу всiм операторам телекомунiкацiй треба буде за свiй рахунок придбати обладнання, необхiдне для проведення монiторингу i встановити його на своїй територiї. Також за кошти оператора буде проводитися надалi її технiчне обслуговування. Кошти управлiння системою монiторингу будуть розмiщенi на площах СБУ.

Згiдно iз законопроектом, СБУ матиме право вимагати вiд оператора всi необхiднi технiчнi данi про мережу електрозв''язку для введення в дiю системи монiторингу.
XS
SM
MD
LG