Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України знову заявила, що нiмецькі громадяни, якi прибули в Україну на легкомоторному приватному літаку типу “MOONEY”, не мали офiцiйного дозволу на полiт. Про це сьогодні повiдомила речниця голови СБУ Марина Остапенко


-- no author -- За її словами, розгляд iнциденту завершиться найближчим часом. Марина Остапенко повiдомила, що трьох нiмцiв, які прилетiли лiтаком, не арештовували, оскiльки всi вони мають українськi вiзи.

За її словами, розгляд iнциденту завершиться найближчим часом. Марина Остапенко повiдомила, що трьох нiмцiв, які прилетiли лiтаком, не арештовували, оскiльки всi вони мають українськi вiзи.

Нинi громадяни Нiмеччини мешкають у готелi Днiпропетровська, вiльно пересуваються мiстом. Однак СБУ зобов”язала їх до закiнчення розгляду не залишати Днiпропетровськ.

Як повiдомлялося, троє громадян Нiмеччини – пілот, власник літака і пасажир – приземлилися на українській території з порушенням правил мiжнародних польотiв. Лiтак вийшов на зв''язок за 10 хвилин до приземлення в Днiпропетровську, запитавши дозволу на посадку. Пiлоту дозволили сiсти, але оскiльки лiтак нiде не був зареєстрований, його затримали.

Слiдче управлiння СБУ в Днiпропетровськiй областi порушило кримiнальну справу за фактом порушення правил мiжнародних польотiв. Водночас у посольствi Нiмеччини в Українi заявили сьогодні, що у нiмецьких громадян були всi необхiднi документи. У посольствi характеризують даний iнцидент як "непорозумiння з боку української влади".
XS
SM
MD
LG