Доступність посилання

ТОП новини

Група з 26 активістів Тернополя прибула в День Незалежності до Умані для вшанування пам’яті загиблих тернополян – членів Організації Українських Націоналістів, які були розстріляні в уманській тюрмі у 1941 році


-- no author -- Говорячи про цю акцію в інтерв’ю Радіо “Свобода”, керівник групи, доцент тернопільської академії народного господарства Мирослав Ханас зазначив: «Ми приїхали вшанувати наших земляків –тернополян, яких вивели колонами з Чорткова і з Тернополя, привели до Умані і під гуркіт моторів тракторів тут їх розстріляли».

Говорячи про цю акцію в інтерв’ю Радіо “Свобода”, керівник групи, доцент тернопільської академії народного господарства Мирослав Ханас зазначив: «Ми приїхали вшанувати наших земляків –тернополян, яких вивели колонами з Чорткова і з Тернополя, привели до Умані і під гуркіт моторів тракторів тут їх розстріляли».

В основному, як каже пан Ханас, це були студенти тернопільських гімназій, викладачі, лікарі, робітники, службовці. «Без суду і слідства, тікаючи, Червона армія вирішила замести сліди своїх злочинів – в тюрмі було страчено близько 600 чоловік, як зазначається в архівах МВД».
XS
SM
MD
LG