Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонiд Кучма готовий у разi потреби пiдтримати iдею виборiв Президента парламентом


-- no author -- Про це вiн заявив, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв сьогодні у Новгород-Сiверському в Чернiгiвській області, де глава держави перебуває з робочою поїздкою.

Про це вiн заявив, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв сьогодні у Новгород-Сiверському в Чернiгiвській області, де глава держави перебуває з робочою поїздкою.

Леонід Кучма нагадав, що він виступає за обрання Президента народом, що i було записано у президентському законопроектi про конституцiйнi змiни.

Але якщо полiтичнi сили "досягнуть полiтичної згоди" в питаннi виборiв Президента парламентом, вiн готовий пiдтримати i цю iнiцiативу.

В реалiзацiї конституцiйної реформи Президент "готовий iти назустрiч настiльки, наскiльки готовi йти опозицiйнi сили".

Глава держави зазначив, що на "сьогодні питання конституційної реформи – це головне питання політичного життя в Україні".

Леонід Кучма також знову наголосив, що головною метою політичної реформи для нього є створення політичної коаліції в парламенті, яка формує уряд, а також забезпечення взаємної відповідальності за розвиток країни парламенту і уряду, "тому що уряд не може існувати без підтримки парламенту".
XS
SM
MD
LG