Доступність посилання

ТОП новини

46 китайських нелегальних iммiгрантiв були вiдправленi сьогодні з київського аеропорту "Бориспiль" до Пекiна


-- no author -- Як повiдомив журналiстам заступник директора департаменту охорони кордону Державної прикордонної служби Борис Марченко, кошти на переправлення нелегалiв надало китайське посольство у Києвi.

Як повiдомив журналiстам заступник директора департаменту охорони кордону Державної прикордонної служби Борис Марченко, кошти на переправлення нелегалiв надало китайське посольство у Києвi.

Диппредставництво зв''язалося з родичами iммiгрантiв, якi зiбрали грошi для їх вiдправки додому. Вартiсть одного квитка – близько $550. За словами Бориса Марченка, таким чином Україна заощадила близько 400 тисяч гривень.

Вiн також зазначив, що iммiгранти близько пiвроку перебували на утриманнi Державної прикордонної служби, i щодня на кожного нелегала витрачалося понад 10 гривень. Такий термiн, за словами Бориса Марченка, зумовлений тим, що встановити нацiональнiсть i громадянство iммiгрантiв вдалося не одразу.

"Процедура iдентифiкацiї нелегалiв дуже складна. Це пов''язано з тим, що у них немає документiв i, певною мiрою, з небажанням посольств спiвпрацювати", - сказав Борис Марченко, додавши, що, насамперед, це стосується посольства Iндiї.

Водночас, заступник директора департаменту охорони кордону сказав, що з посольством Китаю "вже iснує певний алгоритм дiї".

2 вересня ще 43 громадян Китаю, якi нелегально перетнули кордон України, будуть переправленi на батькiвщину. Усього, за словами Бориса Марченка, на сьогоднi в пунктi утримання Державної прикордонної служби перебувають понад 400 осiб.
XS
SM
MD
LG