Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер заявив, що не знав про участь радника міністерства оборони Девіда Келлі у підготовці звіту щодо Іраку


-- no author -- Блер заявив про це сьогодні суду, який розслідує обставини смерті доктора Келлі. Звіт, про який ідеться, містив дані про іракські арсенали зброї масового знищення і послужив головною підставою для участі Британії у війні проти Іраку. Блер категорично заперечив, що звіт був змінений заради політичних інтересів, наголосивши, що всі наведені в ньому дані були отримані від розвідслужб.

Блер заявив про це сьогодні суду, який розслідує обставини смерті доктора Келлі. Звіт, про який ідеться, містив дані про іракські арсенали зброї масового знищення і послужив головною підставою для участі Британії у війні проти Іраку. Блер категорично заперечив, що звіт був змінений заради політичних інтересів, наголосивши, що всі наведені в ньому дані були отримані від розвідслужб.

Доктор Келлі опинився в центрі гучного скандалу, коли виявилося, що кореспондент Бі-бі-сі повідомив про викривлення у іракському досьє з його слів. Девід Келлі був знайдений мертвим.
XS
SM
MD
LG