Доступність посилання

ТОП новини

Україна може розпочати будiвництво глибоководного судноплавного каналу “Дунай - Чорне море” вже найближчим часом, повiдомив журналiстам у п''ятницю директор держпiдприємства "Дельта-лоцман" Володимир Бездольний


-- no author -- За умови затвердження Кабiнетом Мiнiстрiв технiко-економiчного обґрунтування проекту, а також отримання дозволу мiсцевої влади, виконавець проекту "Дельта-лоцман" вже протягом 2-3 мiсяцiв може приступити до створення експлуатацiйно-експериментального прорiзу в гирлi рiчки Швидка, зазначив вiн.

За умови затвердження Кабiнетом Мiнiстрiв технiко-економiчного обґрунтування проекту, а також отримання дозволу мiсцевої влади, виконавець проекту "Дельта-лоцман" вже протягом 2-3 мiсяцiв може приступити до створення експлуатацiйно-експериментального прорiзу в гирлi рiчки Швидка, зазначив вiн.

Iнститут гiдромеханiки Нацiональної академiї наук України вже практично завершив експерименти з фiзичного i математичного моделювання руслових процесiв у гирлi рiчки Швидка, якi проводяться з метою визначення оптимальної конфiгурацiї прорiзу, а також мiнiмiзацiї комплексних витрат з проекту, сказав В.Бездольний.

Експериментальне судноплавство на глибоководному каналi планується вiдкрити до 31 березня 2004 року. Очiкується, що пiсля проведення шестимiсячного екологiчного i технiчного монiторингу, можна буде перейти до реалiзацiї проекту в повному обсязi.

Володимир Бездольний також уточнив, що в липнi цього року отримано комплексний висновок державної iнвестицiйної експертизи, що включає і думку Мiнiстерства екологiї України. Він пiдтверджує, що будiвництво каналу на рукавi рiчки Швидка є найоптимальнiшим варiантом створення каналу “Дунай-Чорне море”.
XS
SM
MD
LG